Myter om ultralyd under graviditet (1)

Har ultralyd stråling?
Det er ikke sandt.Ultralyd bruger utilstrækkelige højfrekvente lydbølger til at skade kroppens indre struktur.Strålingsstråling bruges kun til røntgen og CT-skanninger.

Er ultralyd farligt, hvis det udføres for ofte?
Ultralyd er virkelig sikkert at lave hver gang.I højrisikosituationer kræves regelmæssig overvågning for at opnå optimale resultater.Du behøver ikke en ultralyd hver uge, og at anmode om en unødvendig medicinsk test er ikke en god praksis for nogen.

Er det rigtigt, at ultralyd er dårligt for babyer?
Ikke sandt.På den anden side er ultralyd en god måde at se nyfødte på.WHO's systematiske gennemgang af litteratur og meta-analyse fastslår også, at "ifølge den tilgængelige evidens ser eksponering for diagnostisk ultralyd under graviditet ud til at være sikker".

Er det rigtigt, at ultralyd kan forårsage abort i de første tre måneder af graviditeten?
Tidlig USG er meget vigtig for graviditetsbekræftelse og placering;at overvåge fosterets tidlige vækst og hjertefrekvens.Hvis barnet ikke vokser det rigtige sted i livmoderen, kan det være en trussel for moderen såvel som barnets vækst.Under vejledning af en læge bør der tages medicin for at sikre væksten af ​​babyens hjerne.

Transvaginal ultralyd (TVS) er meget risikabelt?
Hvis den udføres langsomt, er den lige så sikker som enhver anden simpel test.Og derudover, da den er en højopløsningsmodalitet, giver den det bedste billede af en baby i realtid.(Husk det smukke, smilende baby 3D-ansigt, der ses på billedet.)


Indlægstid: 22-jun-2022